Food & cooking

Horeca inrichting

Het begrip horeca inrichting is heel breed. Nagenoeg alles wat in een horecazaak staat valt eronder. Zowel wandbekleding als meubilair, als bar of keukenapparatuur. Ook het soort horecazaak is natuurlijk van belang. Een Italiaans restaurant zal er anders uitzien dan een kebabzaak of een fastfood restaurant. De horecaondernemer dient dus goed na te denken wat voor horeca inrichting hij wil hebben en daardoor wil uitstralen. Mensen betalen tegenwoordig in een restaurant niet alleen voor het eten, maar ook voor de ambiance.

Soorten horeca inrichting

De basis van horeca inrichting en waar gasten ook gebruik van maken, is het meubilair, zoals tafels en stoelen. Heb je een luxueus restaurant, dan is bijvoorbeeld het zitcomfort erg belangrijk. Je kan dan kiezen voor bijvoorbeeld wat luxere stoelen met of zonder kussens en afhankelijk van de stijl kan de tafel en stoel in hout, metaal of aluminium uitgevoerd worden. Voor een fastfood restaurant is het zitcomfort minder belangrijk. Naast het feit dat mensen vaak alleen afhalen, zitten mensen in een fastfood restaurant niet zo lang en is de snelle hap het belangrijkste. Of een horecazaak een terras heeft telt ook mee. Wat voor meubilair zet je op het terras buiten neer? Heb je een terras dat het gehele jaar is geopend, dan moet het meubilair bestand zijn tegen weersinvloeden. Daarnaast kan je ook nog kiezen om er een bijpassende parasol neer te zetten of terrasverwarmers op te hangen. De wandbekleding is ook heel belangrijk. Het bepaald in eerste instantie wat de zaak moet uitstralen. Luxe restaurants hebben vaak mooi gedecoreerd behang, terwijl menig Chinees restaurant van onder tot boven met tegels bekleed zijn. Waar je ook rekening mee moet houden is het feit of er een open keuken of gesloten keuken aanwezig is. Gasten kunnen een open keuken inkijken dus oude, roestige en kapotte apparatuur is dan uit den boze. Sowieso, ook als de horecazaak een gesloten keuken heeft, is keukenapparatuur belangrijk.

Het inrichten

Betreffende de aanschaf en het inrichten van een horecazaak zijn vele opties mogelijk, maar is het afhankelijk van het budget van de ondernemer. Een ondernemer met flink budget kan naar een meubelwinkel of naar een speciaalzaak gericht op horeca inrichting gaan. Dikwijls kan een dergelijk gespecialiseerde zaak ook binnenhuisarchitecten leveren en het proces van inrichten van begin tot eind begeleiden. De ondernemer met minder budget zal snel naar een IKEA zaak gaan, om daar degelijk, maar toch decoratief meubilair aan te schaffen. De mogelijkheden zijn dus onbegrensd, maar hangt vooral van het type horecazaak en het te besteden budget.

Voor meer informatie spreek met Yong da b.v.


Delen