Food & cooking

Online wijnshop: Spaanse wijn online bestellen

Spaanse wijnen

Spanje is vooral bekend als vakantieland. Vooral zomers tijdens de warme maanden, komen miljoenen toeristen naar vooral de kuststreken om er vakantie te houden. Maar het is niet alleen de toerist waar Spanje het goed bij doet. Spanje is ook heel erg bekend om hun wijnen. Mede door het warme klimaat is Spanje een uitstekend land om druiven te verbouwen en daar wijn van te maken. Spanje kent diverse soorten Spaanse wijnen, ieder met een eigen smaak en eigenschap en vaak ook ieder uit zijn eigen gebied. Beroemde soort Spaanse wijnen zijn de sherry en rioja. Spaanse wijnen worden veel geëxporteerd, dus het is heel eenvoudig om in een wijnzaak of supermarkt aan Spaanse wijn te komen. Ook kan je op vele websites Spaanse wijn online kopen.


Soorten Spaanse wijnen

De beroemdste Spaanse wijn is de sherry. Sherry is een vorm van versterkte wijn, wat inhoudt, dat er extra alcohol is toegevoegd, waardoor een krachtige alcoholische wijn ontstaat. Officieel komt sherry uit de zuidelijke streken van Andalusië. Alleen sherry dat daadwerkelijk uit die streek komt, mag de naam sherry dragen. Een populair wijnmerk is rioja. Rioja wordt gemaakt in de wijnregio La Rioja en omvat zowel rode als witte Spaanse wijn. Daarnaast zijn er vele wijnregio's met allerlei soorten witte, rode en rosé wijnen. Omdat Spanje graag de herkomst wil garanderen, met een bijbehorende kwaliteit, heeft men een controlesysteem ingebouwd. Dit systeem noemt men Denominacion de Origen, oftewel het DO systeem. Dit kenmerk wordt gegeven aan Spaanse wijnen, maar bijvoorbeeld ook aan Spaanse olijfolie. Als je dus een Spaanse wijn online koopt en je zekerheid wilt hebben of het echt Spaanse wijn is, moet je zoeken naar dit DO kenmerk.


Spaanse wijnregio's

Er zijn vele gebieden in Spanje die geschikt zijn voor het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. Het noorden van Spanje is wat koeler en vochtiger dan het zuiden, maar nog steeds geschikt voor wijnbouw. Er zijn grofweg vier regio's te benoemen die voor de wijnbouw geschikt zijn. Dit zijn de volgende regio's: noordelijke wijnregio's, met streken als Galicië, Rioja en Navarra, Aragon en Chacoli. Dan zijn er de centrale wijnregio's, waar het zomers erg heet kan worden. Hieronder vallen de streken Castilië-La Mancha en Castilië-Leon. De oostelijke wijnregio's zijn vooral gelegen in de omgeving van Barcelona en bestaat uit de streken Catalonië en Levante. De zuidelijke regio's waarin Spaanse wijnbouw plaatsvindt is vooral gelegen in de streek Andalusië. Helemaal zuidelijk, zijn er nog de Canarische Eilanden, die voorzien zijn van een achttal kleinere wijnbouwgebieden.  Of je nu dus Spaanse wijn in de winkel koopt of Spaanse wijn online koopt, met echt Spaanse wijn, weet je dat je een kwaliteitswijn aanschaft. 

Kijk bij Wereld-Wijnhuis.nl voor Spaanse wijn online.


Delen